söndag, september 06, 2009

Stoppa denna osmakliga ”trafficking”

Enligt en artikel i DN så ökar hela tiden antalet minderåriga som anländer ensamma till Sverige och söker asyl. I augusti var det 60 – 70 i veckan som anlände till vårt land och det är något av en ”all time high”. Trots regeringens vädjan så ökar inte antalet kommuner som är villiga att ta emot dessa minderåriga asylsökande. Så här står det i DN.
Majoriteten av Sveriges kommuner vill fortfarande inte ta emot dem. Av Sveriges 290 kommuner är det just nu 98 som har tecknat avtal med Migrationsverket om mottagningsplatser.

– Vi klarar inte det här längre, säger Sophia Öhvall Lindberg, som är Migrationsverkets ansvarige i förhandlingarna med kommunerna.

Vi klarar inte längre av detta som nation, det är en osmaklig hantering som borde stoppas. Att denna illustra flyktingström överhuvudtaget kommit igång och tagit fart är därför att vi gett signaler om att den är möjlig, hur många ensamkommande barn sökte asyl på 70-talet? Eller på 80-talet? Barn och ungdomar skall vara hos sina föräldrar. Finns inte föräldrarna i livet skall de vara hos sina närmaste släktingar, samma släktingar som förmodligen betalat resan hit.

Det är lätt att känna sympati för ensamma unga människor som anländer från samhällen i upplösning. Denna folkomflyttning är dock inte lösningen på något problem, tvärtom, vi skapar nya problem. Dessa unga människor behövs sannolikt i deras hemländer om dessa någonsin skall byggas upp, och det måste väl ändå vara meningen. En massa andra frågor dyker upp i samband med denna flyktingström, vem betalar resan hit? Hur vet barnen vart de skall åka överhuvudtaget? Hur är det med Dublinförordningen, är Sverige första asylland för dessa unga människor? Dyker föräldrarna vanligtvis upp efter att barnen erhållit asyl? Många frågor men våra medier ger få svar. Det är i vilket fall dags att sätta stopp för denna märkliga form av immigration.

Länk DN

2 kommentarer:

Anonym sa...

Massmedia mörkar som vanligt det mesta angående dessa "barn" som kommer till Sverige och inte har någon förälder eller anhörig kvar i hemlandet. Då jag läser Merit Wagers blogg om invandring så inser man ganska snabbt att så fort uppehållstillståndet är klart så har deras föräldrar och andra anhöriga, som genom ett trollslag, kommit till rätta och givetvis ansöker de om anhörighets invandring till Sverige, landet där allt är gratis. Det är dags att politikerna reagerar nu.

Bosse

MS sa...

Lite halvt off topic

Intressanta kommentarer från GT angående "vi har ingen lokaaal ju bränderna" i Götet.

http://gp.se/KommenteraArtikel.jsp?d=113&a=515649&&&scrollIndex=0


En kommenatar om att fattigdomen i förorterna inte är ekonomisk utan mental med tanke på föräldranas abdikering.


"Ja, så ser det ut! Ligisterna har INGA föräldrar! Jodå, men de har sagt upp sig! det gjorde de tidigt, när bidragen trillade in, så blir intresset för att investera dessa i hemlandet , den allt överskuggande aktiviteten! Fattigdomen i förorten är inte ekonomisk! Den är mental! Föräldrarna har som mål att visa upp en lyckad fasad, i hemlandet! Därnere vet inte släkten om hur ungarna lever, därnere heter det att: "Han läser till läkare, eller advokat"! Att Ahmad sitter inne, ja det sägs aldrig!"