fredag, september 11, 2009

Ett litet steg i rätt riktning

Regeringens nya modell för att ta emot nyanlända flyktingar är sannolikt bättre än det system som ligger för handen. De nyanlända immigranterna skall så fort som möjligt sättas i arbete, speciella ”lotsar” skall hjälpa dem till rätta i samhället. Deltagande och prestation i de aktiviteter som erbjuds skall vara ersättningsgrundande. Förmodligen kommer fler nya medlemmar i vårt samhälle ut på arbetsmarknaden med denna nya modell.

Det man spontant reagerar på med den nya modellen är att det faktiskt går nästan en halv miljon utan arbete redan, hur i hela friden skall en nyanländ immigrant kunna få arbete? Detta med ”lotsar” låter också måhända lite löjligt, men nu skall vi inte vara negativa. Sedan har vi frågan om alla de som redan finns här och går arbetslösa, vad skall göras åt dem?

Ändå så är detta ett litet steg i rätt riktning, viljan är trots allt god. Nästa steg måste bli en reformering av själva flykting och immigrationspolitiken, först då kan vi tala om ett paradigmskifte. Immigrationspolitiken borde reformeras enligt följande punkter:
  1. Krig och naturkatastrofer kan aldrig utgöra orsak till permanent uppehållstillstånd. Lösningen på katastrofer kan ju inte vara att tömma länderna på sin befolkning.     
  2. De utan giltiga papper kan aldrig få uppehållstillstånd. I länder där de kräver papper har alla plötsligt giltiga papper.   
  3. Anhöriginvandring gäller fru och barn, inga andra.   
  4. I första hand skall alltid TUT ges, inte PUT.  
  5. Kriminalitet som kan ge två års fängelse omöjliggör PUT    
  6. Vid grova ”hedersrelaterade” brott eller problematik där allvarliga hot föreligger så avvisas dem som står för detta. Många liv på unga människor kan räddas på detta enkla sätt.
Vi väntar alltså med spänning på nästa steg i Sabunis arbete.

Länk DN

Länk SvD

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ca en miljard till i åtgärder för invandringen där jag bara för någon timme sedan kunde höra att dessa invandrare skulle få särskild hjälp till arbete mm.Undrar vad t ex dessa icke invandrade arbetslösa ungdommarna i Sverige tycker om detta.Rena rasismen och inget annat.

Fredrik

Anonym sa...

Det enda dessa lotsar kan åstadkomma är att hjälpa de nyanlända att tränga sig i kön till ett jobb. Det blir ju knappast några fler nya jobb än just lotsarnas.

Anonym sa...

Dina förslag ovan är ett steg i rätt riktning, ja. Men det kommer att krävas mer. Mycket mer.

Välkommen att debattera på www.nordisk.nu - en portal för svensk identitet, kultur och tradition.

Sivan sa...

Definitivt inte ett steg i rätt riktning, snarare ett spel för galleriet och mera skattepengar som går till "lotsar". Nyligen hörde vi om "konsulter" som skall ordna jobb.
Men snälla, inse att man måste ge livsvillkor till företag som generar jobb inte till konsulter som söker jobb.

Robsten sa...

Det där vet vi såklart Sivan, men i stället för det eviga gnället så kom jag med mina egna förslag i stället, DE tycker jag är både ett och två steg i rätt riktning.

Alla vet vi att en halv miljon går arbetslösa just nu, alla vet vi att massvis med svenska ungdomar också går arbetslösa, o.s.v.