måndag, september 07, 2009

Dömd för grov misshandel, får fortsätta sin sjuksköterskeutbildning

En av de dömda för den grova misshandeln på Kinnunen och hans flickvän får fortsätta sin sjuksköterskeutbildning. Den aktuella utbildningsinstitutionen, Sahlgrenska akademin, känner till domen mot en av sina elever men anser att de inte kan stänga av henne enligt nr: 34 av Dagens medicin. Inte heller ”enheten för behörighet och patientsäkerhet” vid socialstyrelsen kan stänga av den dömda kvinnan enligt Dagens Medicin, de har enbart lagt in henne i sina register enligt enheten.

Den kvinna som döms för den grova misshandeln och samtidigt studerat till sjuksköterska är med största sannolikhet Nathalie Nikadon som enligt förundersökningsprotokollet studerar till sjuksköterska och dessutom bor i Göteborg. Att en person som med vett och vilja ställer sig och sparkar på en annan liggande kvinna allt vad hon orkar skall arbeta som en vårdande sjuksköterska är lite svårt att föreställa sig. Om hon inte tar klart avstånd från allt hon gjort som vänsterextremist så är hon direkt olämplig för yrket.

Med risk för att sticka ut hakan lite grand tycker jag dock att hon borde få en ny chans om hon fullständigt tar avstånd från AFA, RF och alla dess medlemmar, samt alla de aktiviteter av våldsam natur som dessa grupper står för. Det innebär också att hon skulle avbryta all kontakt med medlemmar från dessa obskyra grupper.  Alla bör få en andra chans, även AFA-medlemmar, dock efter avtjänat straff som i detta fall var väl milt.Länk SvD

Länk DN

34 kommentarer:

z999 sa...

Förr i tiden (c:a tio år sedan) så hade det setts som fruktansvärt olämpligt men idag när vården ses som en avstjälpningsplats för svårplacerade invandrare så går man med på det mesta. En gång i tiden så ansågs det som olämpligt att jobba inom vården om man hade psykiska problem, detta är inget hinder idag. Jag diskuterade vårdetik förut här med någon som tog dagens vårdetik på allvar, det framgick då för mig att det är värre än jag trodde.

Anneli sa...

Detta är ju så skandalöst att man inte finner ord.

Som jurist vet jag att det ibland kan bli moment 22 situationer i tillämpandet av lagar o förordningar. Men det borde gå att hänvisa till almmänhetens förtroende i en sådana här situation.

Möjligen kan hon nu bli sjuksköterska, men blivande arbetsgivare har väl rätt att kontrollera med straffregistret, precis som gller med pedofiler och tjänst på dagis.

Eller så får vi väl uppmana samtliga blivande patienter att fråga om någon av personalen råkar vara kvinnan i fråga o i såfall undanbe sig henne som vårdare.

Ne det här är helt absurt.

Men vi har ju den där mördaren som började plugga på Karolinska för att bli läkare o sedan han blev utsparkad sökte sig till Uppsala osv.

Jag tror jag slutar förvåna mig snart...

MS sa...

Off Topic

Ni har säkert redan läst AB:s snyftartikel om "Nattens barn" Dvs PK-namnet på dom ligister som kastar sten på brandmännen för att hämnas på polisen för att en polishund bet en av stenkastarna för att han sparkade på hunden. Puh. Hänger ni med i? AB väljer självklart vinklingen att det är synd om killarna för att den elaka polisen lägger sig i deras fritidssysselsättning, att förstöra området dom bor i och allmän egendom, och nu måste ligisterna hämnas. Höjden av fräckhet av polisen. Att dom inte skäms!

Nu var dom ca 250-300 kommentarerna inte särskilt nådig mot stenkastarkidsen så moderatorn hade det svettigt och tog bort ett 40-tal inlägg. Denna kommentar var rätt fyndig.

"ingalångbollar, 29 år, Idag 10:00 Därför ska jag också hämnas, röstar annorlunda denna gången."

Källa PI

//

Grattis till nyförvärvet Överstelöjtnant Stellan Bojerud, f d moderat. Han kan nog värva många röster och det blir svårt för media att misskreditera honom.

http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/09/07/moderaten-och-overstelojtnant-stellan-bojerud-ansluter-sig-till-sd-har-imponerande-meritlista/

Robsten sa...

ja grattis till att Stellan Bojerud ansluter sig;-)

Ja MS, jag läser ju aldrig AB, kanske bäst så;-)

Det är riktigt Anneli, alla enskilda arbetsgivare kan kan kontrollera sina anställda och de som söker jobb.

Anneli sa...

@MS

Jag läste eländet på nätet, vägrar att köpa blaskan.

Ungdomar som kastar sten vare sig det är i Judéen o Samarien eller Gottsunda är potentiella mördare. Härom kvällen/natten krossade en sexkilos sten vindrutan på en brandbil, föraren skadades, hans kollega fick glassplitter i ögonen, ingen vet hur det går med hans syn. Nu skulle de ju "bara" släcka några bilar som brann. Jag undrar hur det kommer att låta från dessa stenkastare om brandkåren inte vågar komma när det brinner hemma i deras egna bostäder?

Vad brandmännen har med hat mot polisen att göra har jag mycket svårt att förstå liksom stenkastning o andra trakasserier mot ambulanser.

Sedan beklagar man sig över att ambulanserna inte kommer i tid för att rädda pappa när han blir sjuk.

z999 sa...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5754456.ab

Kolla språkanalysen som utförs om den "asyl"-sökande inte kan bekräfta varifrån han kommer.


....Om analysen, och svaren på kunskapsfrågorna, pekar mot ett annat land kan den sökande avvisas dit.

Språkanalysen är frivillig.


Frivllig alltså.

Robsten sa...

Jag förstår inte ens varför de skall hata polisen. De har ju kommit hit frivilligt, åk härifrån då om det inte passar. Jag gillar svenska polisen.

MS sa...

@Z999

"Språkanalysen är frivillig."

Det är klart att den är. Likaså en hälsoundersökning vid ankomst till Sverige. Något annat vore ju rasistiskt, eller hur? Vår hälsa är inte så viktig. Bara ingen stackars flykting kan känna sig kränkt. Det är det viktiga. Tack vare den "humanismen" så har både TBC och AIDS ökat i Sverige.

Bl a många somaliska kvinnor blir utsatta för HIV-smitta då deras män åker hem på “semester” och tar sig en extra fru eller går till byhoran och tar med sig smittan hem. Det finns en organisation i Bergsjön, där det bor en stor andel somalier, som försöker få kvinnorna att begära att mannen ska HIV-testa sig när dom kommer hem men det går inte så bra som ni förstår. Dom har fått sina däck sönderskurna när dom anordnat seminarier och även blivit mordhotade. Ingen vågar stå upp för dessa kvinnor för att inte bli kallade för rasister och det icke-existerande ordet ,islamofober. Det var en somalisk kvinna som skrev ett inlägg om detta i Expressen i vintras men tystnanden är lika talande som vanligt från våra kära ögontjänar-feminister. I kommentarerna, den korta stund det gick att kommentera, så var det som vanligt någon nyttig idiot som försökte förminska detta med att minsann svenska män går till prostituerade i Thailand. Det är sådant Gudrun och Co går igång på men att kvinnor och deras ofödda barn faktiskt riskerar att drabbas av en dödlig sjukdom bara för att dom har oturen att födas i ett land vars religion och kultur tar ifrån dom deras människovärde. En religion där dom anses vara mannens egendom och inte har rätt att vägra mannen sex är som bekant inte lika viktigt som att ett antal svenska män springer till horor på semestern.

Robsten, jag förmodar att ni kommer att jobba för att ordet "frivillig" kommer att strykas helt i invandringspolitiken?


@Anneli

"Sedan beklagar man sig över att ambulanserna inte kommer i tid för att rädda pappa när han blir sjuk."

Det har ju som ni säkert redan vet hänt i Bergsjön. Jag tror att det var en känd grekisk sångerska, kommer inte på namnet, vars far fick en hjärtinfarkt på en fest men då ambulansen var tvungen att invänta poliseskort så avled han innan ambulansen anlände. Det är inte lätt att tillfredställa VISSA invandare. Ena stunden så tittar dom åt andra hållet när deras söner kastar stora stenar på brandmännen för att nästa stund högljutt beklaga sig över att det tog ca 8-10 minuter innan brandkåren var på plats i Rinkeby när det brann där för ett tag sedan.

I vissa förorter så måste brandmännen tänka på hur dom parkerar sina bilar. Anledning, för att dom fort ska kunna ta sig därifrån om dom blir utsatta för stenkastning. Vart är detta land på väg egentligen? Detta sker ENBART i invandrarförorter och det handlar UTSELUTANDE om invandrarungdomar. Att höga tjänstemän, politiker och baktiktanter sedan har mage att försvara detta kriminella beteende och försöka ursäkta det med brist på lokaler eller trångboddhet får mig att vilja....spy

Robsten sa...

@MS
"Robsten, jag förmodar att ni kommer att jobba för att ordet "frivillig" kommer att strykas helt i invandringspolitiken?"

Ja vad vo9re det för vits annars med att jobba politiskt? Då kunde man ju gå med i KD och göra en karriär tjäna pengar och slippa spott och spe om man inte ville förändra något. Att vara politiskt aktiv och inte tillhöra etablissemanget kostar faktiskt något om ni nu inte visste det.

Anneli sa...

@MS

Det var just den där grekiska sångerskan o TV-profilens pappa jag tänkte på. Nu är ju inte grekerna direkt några bråkstakar här, de är rätt välintegrerade. Men även de får ta konsekvenserna av att befinna sig på fel plats.

En väninna till mig som bor i ett av de lugna kvarteren i Gottsunda vågar inte gå ensam till centrum för att handla ens mitt på dagen. Jag kommer ofta o hämtar henne så åker vi till Maxi där vi kan handla i lugn o ro o hon kan slappna av.

jag tar bilen till Gottsunda centrum rätt ofta eftersom de har ett av stans bästa bibliotek där. Jag klarar mig bra mot ungdomsgängen, speciellt de muslimska killarna eftersom jag närmar mig de sextio och talar arabiska och ryter åt dem om de försöker häckla mig. De förstår för det mesta inte arabiska men de hör vilket språk det är jag ryter på.

De har ett bra badhus också men det måste repareras nu efter att det slängdes in en brandbomb där härom natten.

Rosengårdssmittan sprider sig alltmer.

Anneli sa...

@Robsten

Jag har klivit av Kd efter över trettiofm år som aktiv medlem sedan vi diskuterade i ett annat forum. Mina riksdagsmäns enhälliga vansinniga röstande vad gäller FRA, blev droppen.

Men sverigedemokrat blir jag inte trots intensivt missionerande från gamla nära vänner.

Det måste till ett paradigmskifte. Erat vansinniga kyrkopolitiska manifest gör mer skada än nytta. i är ingen statskyrka längre. Tack o Lov.

Det enda ni kommer att bli är ett nutt Ny Demokratifenomen. De etablerade partierna kommer att ta över era frågor o sedan kan moren gå.

Okej då har ni ju gjort mycket nytta det måste erkännas.

z999 sa...

@Anneli:
"Det enda ni kommer att bli är ett nutt Ny Demokratifenomen."

SD har en helt annan grund än vad NyD hade. På deras tid var inte heller problemen med invandringen lika stora som idag (fast de var väldigt stora redan då, annars hade inte NyD kommit in i riksdagen).

"De etablerade partierna kommer att ta över era frågor o sedan kan moren gå."

Det finns inget tecken alls på nåt sånt.

roberth sa...

Anneli vad har vi som ND saknade? JO vi har GRÄSRÖTTER! Men sån som dig ska jag pissa på 2010!

Anneli sa...

@Robsten. Inbillar du dig att ni får majoritet i riksdagen?

Jag är ganska säker på att ni kommer in o får vara kvar där kanske två mandatperioder. Högmod brukar gå före fall. ND ansåg sig även de ha gräsrötterna på sin sida.

Ni har ett alltför socialdemokratiskt program för att lyckas när sossarna o Alliansen tar över invandrarfrågan.

Robsten sa...

Tänk på språket Roberth, där gick du över gränsen. Vi behöver sannolikt inte pissa på någon efter valet 2010.

När det gäller politisk profil så visar undersökningar efter undersökningar (som jag skrivit om på min blogg, sök "Enn Kokk") att befolkningen står i mitten i ekonomiska frågor och till höger (enligt svensk skala) i värderingsfrågor. Detta ÄR den optimala profilen och kommer så att vara. Jag är förbluffad att partistrateger inte tagit detta till sig mer än vad de gjort. I stället diskuteras (jag har sett det av flera politi8ska bloggare och på Axess) hur man skall lura väljarna trots den profil som föreligger bland en majoritet.

z999 sa...

@Anneli:
"Ni har ett alltför socialdemokratiskt program för att lyckas när sossarna o Alliansen tar över invandrarfrågan."

Jag förstår vad du menar men dom kan inte ta över invandrarfrågan. Dom tror att det räcker med att jävlas lite allmänt med invandrarna men invandrarfrågan har lite större bredd än vad dom vill se. Europeiska erfarenheter visar att om "de andra" partierna försöker lägga sig närmare SD i invandrarfrågan så ökar SD sitt antal röster. Debattklimatet som har skapats av riksdagspartierna har skapat den effekten.

MS sa...

@Anneli

Jag blir lite förvånad när jag läser ditt inlägg. Du målar upp en bild av Gottsunda där folk inte längre vågar gå ut i rädsla för att bli trakasserade av invandrarungar men du kan inte ge din röst på SD för att du inte instämmer med deras kyrkopolitik? En fråga som inte är ens är deras huvudfråga. Jag vet inte om du har läst mina tidigare inlägg om att det finns mycket hos SD som jag inte håller med om men att jag kommer att rösta på dom eftersom dom är dom enda som vill försöka sätta stopp på detta invandringsvansinne. Om du inte vill rösta på SD för din egen skull så gör det för oss yngre och för Sveriges skull. Ibland måste man frångå sina principer.

Jag tror precis som Z999 att det inte går att lura väljarna denna gång genom att sjuklövern i sista stund kommer slänga in några förslag för att strama upp invandringspolitiken. Vi har fått nog av deras pseudoförslag som aldrig leder någonstans och vill se handling.

När det gäller NYD så får man inte glömma att det partiet bildades och kom in i Riksdagen på en väldig kort tid. Dom var inte det minsta förberedda och i stort sett vilken idiot som helst kunde sättas på valbar plats. Det var också Bert och Ians show och dom struntade i dom andra så länge allt ljus föll på dem. SD är ett äldre parti men folk som har vana från kommunpolitiken. Dom är dessutom väl medvetna om NYD faran och ställer med rätta hårda krav på både medlemmar och företrädare. Se SD:aren som vill sälja sin mark för att det ska byggas en moské på tomten. Han kommer med all säkerhet bli utesluten.

Jag är inte det minsta orolig om att inte SD kommer klara detta och om man har någon slags känsla för Sverige och vår framtid så röstar på på SD 2010. Basta!

@Roberth

Robsten sa...

@MS, Anneli

Att säga "En fråga som inte är ens är deras huvudfråga" är snarast en underdrift, en kraftig sådan. det är en skitfråga rent ut sagt (vilket jag inte borde säga, valet stundar) men att ha så dålig koll på prioriteringar är anmärkningsvärt.

Robsten sa...

@Anneli
Lugna dig lite, verkar jag vara en idiot? Klart vi inte får 51 procent, MEN vi kan bli tredje största parti.

Klart som fan att de övriga partierna kommer att styra skutan åt vårt håll, den processen har redan börjat skulle jag tro. Men det ingår ju i planen, i annat fall vore vi ju tvungna att vänta tills vi har 51 procent och så länge vill ingen vänta.

Anneli sa...

@Robsten

Så bra att du inte drabbats av storhetsvansinne.

Jo er påverkan syns i en krönika i AB idag, Anders Westgårdh börjar faktiskt, litet försiktigt, nämna saker o ting vid sitt rätta namn även om han har mycket naiva lösningar o dåliga eller förljugna kunskaper om de huvudsakliga bakomliggande orsakerna samt föräldrarnas intställning.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/anderswestgardh/article5756519.ab

MS sa...

@Robsten

"men att ha så dålig koll på prioriteringar är anmärkningsvärt."

Förstår inte varför du drog in mig i den kommentaren? Jag skiter också i er kyrkopolitik. Den finns inte ens med på min fina lista som jag tåtat ihop.

MS sa...

http://www.dn.se/nyheter/sverige/domd-sjukskoterskestudent-kan-bli-avstangd-1.948189

Sista ordet är tydligen inte sagt i frågan. Dom kanske läser din blogg ;-)

Robsten sa...

Ja, de kanske de gör. Har hänt liknande innan också. Bloggarna vidgar nyhetsperspektivet som sagt. Dessutom har jag tipsat tidningar som tagit upp tipsen. Däremot är det nobben att få in något eget.

Nä, Nikadon har nog fått sig en näsbränna hoppas jag. Hon har väl varit indoktrinerad, kanske är det fortfarande. Nu har hon en chans att rikta upp sitt liv, jag hoppas faktiskt att hon tar chansen och fattar vad livet går ut på.

Robsten sa...

Det första Nikadon skall göra är att på allvar be Kinnunen och hans flickvän om ursäkt, det borde i så fall räknas henne tillgodo. Om hon inte ens gör det så borde det vara kört.

Robsten sa...

@MS
jag menade att Anneli hade dålig koll på prioriteringarna, måste blivit något fel där, apologize:-(

Olle sa...

Domen finns att läsa på:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/07/22/sd-overfallet-afa-kvinnor-fallda-dock-milda-straff-ladda-hem-domen/

Bilder på gärningsmännen:
http://www.info14.com/2009-07-22-rf-kvinnor_domda_till_fangelse.html

doublecorona sa...

Kicka kommunisthäxan från utbildningen! Och till Anneli: Vare sig du vill eller inte så kommer SD att orsaka en revolution i riksdagen och i Sveriges allmänna rum. En samlingsregering kommer aldrig att hålla, det vet alla, och SD kommer att TVINGA samtliga 7 nyanser av rött i riksdagen att prioritera: lag&ordning, invandrarfrågan och prioriteringen av svensketnisk kultur. SD är inte ND: SD har ett program som är förankrat i realism. När t.o.m. en invandrare som jag (sydamerikan med heleuropeiska rötter uppvuxen i Sverige) röstar på SD (jag har gjort det sedan valet 2002) så betyder det att SD inte är ett rasistparti: SD är ett parti för de som anser att i Sverige gör man som svenskar - gillar man inte det: stick!

Anneli sa...

@Doublecorona

Varför är det så viktigt att poängtera helt Europeiska rötter?
Jag har en del nära vänner som delar min kristna tro som är cilenare med i uvudsak indianskt ursprung, vad är det för fel på dem?

Jag kan härleda min släkt på svärdsidan sedan 1100-talet är i Sverige. Min mor är däremot judisk invandrare från vår tidigare stra rikshalva.

Eftersom du och många andra jag träffat på inom Sd visar så tydligt rasistiska drag aktar jag mig för ert parti Robban är en av de få Sd-are jag diskuterat utförligt med som inte visat någon form av rasism.

Så ni har inte storstädat när det är kutym att skryta om sina "heleuropeiska rötter" Det är väl kulturen det gäller o integration inte "rötter".

Dessutom finns det ingen anledning o är dessutom omöjligt att kräva att människor inte håller på gammalt arv från generationerna hur välanpassad man än är. Alla svenskar är ju stolta över dem som fortfarande kan svenska o firar midsommar i tredje ellr fjärde led i USA. Tala om dubbelmoral!

doublecorona sa...

Anneli: Ingen härinne kommer du att lyckas övertyga, så det är lika bra att du lämnar denna blogg. Det finns redan gott om politiskt korrekta bloggar som låter likte en doakör och som repeterar dina åsikter ad nauseam. Jag slutar mitt svar till dig (efter det så ignorerar jag och alla andra härinne dina inlägg, jag rekommenderar att Robsten deletar dina inlägg) med detta: jag har gott om kristna mellanösternvänner, och de VET hur det är att leva som en 3e klassens invånare under islams styre. Vore jag kvinna och svensk skulle jag noggrant läsa på. Etniska svenska kvinnor, som tyvärr ofta försvarar islamisterna, är de som har mest på att förlora med dagens massinvandring från dar-ul-islam (islams land). Etniskt svenska kvinnor och män har i princip lagt av att föröka sig, detsamma i resten av europas urbefolkning (dvs. inte ättlingar till invaderande turkar eller konverterade slaver, etc). Ni etniskt rena svenskar gör klokt i att hajja till medan tid finns att vända denna oljetanker, snart har den tiden runnit ut. Och att vara deljude är ingen merit hos muslimer eller kommunister. Läs samtliga Hadith, jag rekommenderar de sammanställda av al-bukhari och sahih-muslim. Där kan du läsa klart och tydligt vad profeten hade att säga om judar. Och kom ihåg att Yassir Arafats farbror Hajj Amin al Husseini, stormufti av Jerusalem, aktivt samarbetade med Hitler under WW2. "Judefrågan" är inte på något sätt inskränkt till nazister - och nyttiga socialister som du gör deras jobb än lättare. Dags att wakie-wakie Anneli. Du har mest att förlora - ironiskt nog inte jag.

doublecorona sa...

Och just det Anneli: blir du "provocerad" av att jag är stolt över mina Europeiska rötter, då säger det en hel del om dig. Din post-koloniala, neosocialistiska och kulturrelativistiska självhat avslöjar dig som en rasist: du och dina likar älskar att älska "de andra" och älskar att dra "det egna" i smutsen. Som sagt: vägen till helvetet är belagd med goda avsikter. Jag hoppas muslimerna vill sitta i en ring med dig och hålla handen och sjunga kumbaya den dagen de utgör 51% av sveriges och europas befolkning. Din godtrogna nolla.

MS sa...

@Robsten

"@MS
jag menade att Anneli hade dålig koll på prioriteringarna, måste blivit något fel där, apologize:-("

Det är tur för dig Mr att vi bara är "nätbekanta" för annars hade det blivit dyrt för dig ;-) Apology accepted

//

När det gäller Nikadon så får man inte glömma att AFA och liknade rörelser kan liknas vid sekter. Ingen kan ta ifrån henne hennes personliga ansvar för vad hon gjorde men unga kan vara lättpåverkade ibland. Är nog inne lite på din linje att om hon gör en ordentligt menad avbön och ber Kinnunen och hans sambo om ursäkt så ska hon nog få en andra chans. Det kanske är vad hon behöver för att gå vidare i livet. Även om man kan ifrågasätta det lämpliga att någon som har blivit dömd för misshandel ska få jobba med människor inom vården så är det ändå inte riktig samma sak som med H Hellekant, mördaren som ville bli läkare.

@doublecorona

Tagga ner. Du kan debattera med Anneli och framföra dina åsikter utan att gå till personangrepp.

z999 sa...

@doublecorona, enda sättet att veta om man har rätt är att debattera med folk som tycker annorlunda. Det var inte juste av Anneli att ifrågasätta din rätt att vara stolt över ditt europeiska ursprung, men det är inget bra motangrepp att dänga tillbaka helt förbehållslöst.

@Anneli:
"Jag kan härleda min släkt på svärdsidan sedan 1100-talet är i Sverige. Min mor är däremot judisk invandrare från vår tidigare stra rikshalva."

Otroligt! Är det du själv som har släktforskat? Ett tämligen gediget jobb i så fall.

För min del så har tydligen släkten vandrat från Sibirien ner genom Norge till nån dal där och sedan över hit. Jag tror att det är så långt tillbaka som 13 eller 1400-talet.

Johnny sa...

Anneli - Suck.

Anneli sa...

@doublcorona

Var någon stans har jag beskrivit min inställning till islam så att du kan göra en sådan tolkning som du gör?

Jag har bott i israel i sammanlagt över närmare fyra år. första gången från våren 1966 till hösten 1967 senare periodvis under sjuttiotalet för studier vid universitet där.

Jag talar arabiska men har inte lärt mig läsa det. Men koranen finns som ljudbok så jag har lyssnat på originalet, de vinklade översättningarna skall man inte använda de är tillrättalagda med ett mildare språk.

Islam är en totalitär ideologi fullt jämförbar med de marxistiska SSSR:s o Tredje Rikets Tysklands.

Jag försöker informera om konsekvenserna av Islam var än jag kommer åt. Det har jag gjort de senaste fyrtio åren.

Men islam och deras kamp för världsherravälde är ensak som inte skall gå ut över övriga invandrare.

Jag anser att man skall sluta betrakta islam som en religion den är en totalitär ideologi som händelsevis hänvisar till en guddom.

Ansåg dig förolämpad om mina protester betr ditt snack om rötter, så beror det på att jag inte uttryckte mig klart nog.

Du har all rätt att vara stolt över dina rötter, precis som jag har rätt att vara, och är stolt över mina. (inte minst över att vara nionde generationen född här i Uppsala)

Det jag reagerade över var vad dina rötter hade med din invandring från Sydamerika att göra. Det resonemanget anser jag rasistisk och det står jag för.

@ z999

Vi är några stycken i släktens olika grenar som släktforskat. Dju längre ner vi kommit ju fler avlägsnare släktingar har vi funnit som också släktforskar eller de funnit oss. Så småningom hamnade vi i två urgamla frälseätter (svärdsidan utdöd) Däewfrwe vae det lätt att så småningom komma fram till ett gåvobrev där en anfader skänker jord till ett kloster.

Samerna kom knappast så sent som 13-14-hundratal så din släkt låter spännande.

Lapparna kan jag litet om eftersom min farmor var halvlapp.

Det är viktigt att känna sin historia bakåt så långt som möjligt i alla riktningar.Bl.a får man en annan syn på just invandring. Det finns ingen svensk släkt som inte har diverse tyskar, valloner, skottar, ryssar medmera i släktleden.

Dessutom efter femtonhundra talet när den tyska dominansen bröts har vi ju inget svenskt språk utan en plattysk dialekt med influenser från latin, franska återigen tyska och engelska.