måndag, maj 07, 2007

Brutal våldskultur

I dagens DN står det om en vidrig stening av en ung flicka som förälskat sig i fel man. Den unga flickan hade tydligen förälskat sig i en muslimsk man och själv tillhörde hon en förislamisk religion som kallas "yazidi". I DN står det,

- Filmsekvenser av mordet på flickan har lagts ut på internet och visar hur omkring 2.000 människor, ledda av flickans bröder och släktingar, attackerar henne med tunga stenar och cementblock. Beväpnad och uniformerad polis står och tittar på och ingen försöker att hjälpa henne.

Flickans bröder och släktingar leder alltså den grymma avrättningen av sin egen syster. Dådet har dock gett upphov till hämndaktioner, från muslimskt håll kan vi sluta oss till då. Jag är ju motståndare till all blodshämnd men vore jag fästman till flickan skulle jag också vilja hämnas, då på dem som verkligen deltog i avrättningen. Speciellt som den lokala polisen stod och tittade på. Om nu polisen inte gör något, vad finns det då för alternativ än att hämnas själv?

Allvarligt talat så är detta handlande fullständigt vidrigt. Det finns inget som helst försvar för denna typ av handlingar. Religionen är absolut inget försvar eller ens förklaring, handlingarna är så vidriga som mänskligt handlande kan bli, ja om det nu är mänskligt handlande överhuvudtaget. Jag tycker att personer som deltar i sådana här ytterst grymma avrättningar, speciellt släktingarna, har passerat den sista gränsen för att överhuvudtaget få tillhöra den mänskliga gemenskapen. Sådana här inslag av bestialisk kultur vill jag dessutom inte på några villkor ha in i vårt hemland. Här har alla mänskliga gränser passerats och det är dags att säga stopp på allvar, inte ett liberalt "stopp" eller ett socialistiskt "stopp" utan ett riktigt stopp, inte en millimeter in på vår nation med sådana här kulturyttringar.

Länk DN

Andra bloggar om: ,

12 kommentarer:

Daniel Angel sa...

Sååå du menar "Alla irakier är lika våldsamma som de i filmklippet, ut med dem!"?

Robsten sa...

Va!! Skrev jag det? Det menar jag inte, jag skrev det inte och jag tänkte det inte, vad får du det ifrån? Tvärtom skrev jag väl att vore jag fästman skulle jag också vilja hämnas. Hur är det med läskunnigheten?

z999 sa...

Daniel Angel:
"Sååå du menar "Alla irakier är lika våldsamma som de i filmklippet, ut med dem!"?"

Dom (irakierna) är uppväxta i en kultur där stening inte ses som något avskyvärt straff och dessutom har helt andra kriterier för vad som ska straffas. Detta tar dom med sig hit till Sverige på samma sätt som svenskar i stor utsträckning tar med sig sin syn på alkohol på semesterresor till till exempel Spanien.

Ut med dem? I första hand bör de inte få flytta hit öht.

Ska försöka ge mig in på en förklaring som du kanske förstår. Jag antar att du liksom andra antirasister anser att mörkhyade människor är dumma och inte förstår bättre, därför ska jag dra ett exempel med enbart vita människor.

I USA så ses dödsstraffet som något fullkomligt acceptabelt (både i fredstid och krigstid). Vissa amerikaner är trots det emot men en majoritet av dom är för. Ponera att du bestämmer i Sverige och skapar en invandringspolitik som gör det attraktivt för amerikaner att flytta till Sverige. Du kommer då vartefter att få en massa människor i Sverige som har en helt annan synvinkel på dödsstraff. Så länge det sitter människor med en svensk inställning i ledningen för landet så märks det inte så mycket, men med en sådan invandringspolitik så kommer detta naturligtvis att ändras vartefter.

Anonym sa...

z999:

"Dom (irakierna) är uppväxta i en kultur där stening inte ses som något avskyvärt straff och dessutom har helt andra kriterier för vad som ska straffas."

Det är där absolut sk*tsnack! Det är skamligt att en person utan n¨gra som helst skrupler tillägnar ett helt folk en viss straffetik som inte har någon förankring. Å andra sidan så talar ju z999´s egen blogg rätt mycket för vilken mentalitet han använder när han beskriver "svartingar" och deras kulturer...

Robsten sa...

Anonym, jag skrev att jag tycker kulturen med stening är avskyvärd, fullkomligt oförsvarlig. Jag skrev inte ett skit om hur vanlig eller utbredd den är, jag skrev vidare att jag inte accepterar den i vårt land. Är det något i detta du vill argumentera mot?
Sedan vet varken du eller jag hur utbredd den är denna avskyvärda kulturyttring, jag skrev heller inte inget om det.
Jag har åsikter om Sveriges flyktingpolitik men det behöver man inte koppla till detta.

Anonym sa...

Robsten,
jag förstår vad du menar och jag håller helt och hållet med dig!

Daniel Angel,
det är stor skillnad mellan att ta avstånd från en handling och att ta avstånd från ett folk!

z999,
självklart är amerikaner lika välkomna att bo här som andra. Men om de börjar tillämpa dödsstraff i vårat land, så bryter de mot svensk lag.


Alla typer av dödstraff/stympningar är fullkomligt vidriga och det känns fullkomligt osannolikt att det fortfarande existerar i vår tid. Oavsett i vilken ände av världen det förekommer så bör det fördömmas och inte tolereras!

z999 sa...

Ni anonyma, är det helt omöjligt för er att ange någon signatur av något slag så att ni skiljer er från varandra när man diskuterar? Den kan skrivas i slutet på inlägget om ni vill.

"Det är där absolut sk*tsnack! Det är skamligt att en person utan n¨gra som helst skrupler tillägnar ett helt folk en viss straffetik som inte har någon förankring."

En fördel för mig är att jag kan bekräfta det jag säger genom att källhänvisa till verkligheten, i det här fallet sydsvenskan-
click

Eftersom jag vet att såna som du aldrig läser tidningar, alternativt har kort minne, så citerar jag från artikeln-
"Hon tycker att Sverige har blundat alldeles för länge för problematiken med hedersvåld.
– Det har tagit väldigt lång tid innan man överhuvudtaget har velat se det här som ett särskilt problem, säger hon. Men nu tycker jag att Malmö har förstått. "

Och det är ditt och såna som dig som är ansvariga för att det blundas för sånt här bland invandrare.

"Å andra sidan så talar ju z999´s egen blogg rätt mycket för vilken mentalitet han använder när han beskriver "svartingar" och deras kulturer..."

Är det mitt blogginlägg om våldtäktskulturerna i Afrika du menar? Om du kollar länkarna där så ser du att det är FN som har tagit fram faktan som jag grundar det på.

z999 sa...

Anonym2 (eller vem du nu är):
"självklart är amerikaner lika välkomna att bo här som andra. Men om de börjar tillämpa dödsstraff i vårat land, så bryter de mot svensk lag."

All lagstiftning i alla länder (åtminstone demokratier) bygger på att medborgarna har en gemensam värdegrund. Om du tog bort straffet för mord i Sverige så tror inte jag att antalet mord faktiskt skulle öka speciellt mot hur det är nu. Svensk lagstftning är anpassad till en svensk mentalitet och skulle vara en katastrof i många andra länder. Vad jag menar är att det blir problem om antalet människor med en icke-svensk värdegrund ökar alltför mycket. Redan nu så påverkar invandringen lagstiftningen i en mycket negativ och ickesvensk riktning.

z999 sa...

En fundering till som jag har när jag läste Daniel Angels "Sååå du menar "Alla irakier är lika våldsamma som de i filmklippet, ut med dem!"?".

Den främsta anledningen till att Bush fick mandat till att starta kriget mot Irak var att väldigt många människor anser som Daniel. Bush påstod att de antidemokratiska och våldsamma irakierna bara är en liten grupp och att de flesta vill ha en västerländsk demokrati och kommer att välkomna US army på samma sätt som när USA tågade in i Frankrike vid slutet av ww2. Inte ens nu med facit i hand så är det många som inte vill inse vissa sanningar.

När jag diskuterar med antirasister och radar upp källhänvisningar från den större median som brukar ta ungefär 10 sekunder att hitt så känner jag mig som en sån där som brukar sitta i TV och rabbla självklarheter samtidigt som det med vit text står "expert" under.

Magnus Andersson sa...

Det där är exakt samma ondska som finns i hederskulturen var den än förekommer. Liknande avrättningar har ju skett i Sverige (i ett fall pepprade nära släktingar kroppen full med kulor och var inte det minsta ångerfulla i rätten).

Säkert en process att bli av med det där. Dels att plantera en annan människosyn och dels att hindrande insatser från rättstater fungerar.

Robsten sa...

Tack för många tänkvärda kommentarer Magnus. En sak bara, att vara för marknadsekonomi är väl inte samma sak som att vara liberal? Nästan alla är numera för marknadsekonomi dessutom.
Ha det;-)

Robsten sa...

Eeehhh, den här sista kommentaren skulle in under "Erixin", jag är förvirrad då bloggen slutat fungera ett tag. Jag lägger in ytterligare en kommentar under Erixon.