lördag, maj 12, 2007

Det liberala hotet

Socialdemokratin har mycket på sitt samvete när det gäller den misslyckade och nästan perversa flyktingpolitiken. Det Socialdemokratiska partiet är dock mångfacetterat och det finns någorlunda sansade krafter där också. De hörs och syns dock inte mycket och befinner sig mestadels på gräsrotsnivå, till den falangen hör dock inte Sahlin naturligtvis.

Ett annat hot mot oss som vill ha en balanserad flykting och integrationspolitik kommer från det liberala hållet. Ideologiskt så ligger begrepp som "fri invandring" närmare liberalerna än socialdemokraterna. Socialdemokraterna har ju LO-kollektivet att ta hänsyn till, de är ju inte speciellt förtjusta i någon lönedumpningspolitik naturligtvis. Dock har de sansade krafterna inom LO tryckts tillbaka under Lundby-Wedins tid som ordförande, hon är mer av en mångkulturförespråkare än sina föregångare.

Vi läser med jämna mellanrum hur liberaler för fram tankar om olika varianter på "fri invandring", senast i dag läste jag på bloggen "Pophöger" hur Svansbo gav uttryck för sådana idéer i denna artikel. Naturligtvis är regelsystemet tokigt som Svansbo skriver, det blir gärna så när våra kära politiker inte kan hålla raka linjer i sin politik, då blir det ett ormbo av regelsystemet. Därefter tycker som sagt liberalen Svansbo att vi bör ha fri arbetskraftsinvandring. Hur vi gör med den miljon människor (eller halvmiljon, beroende på hur vi räknar de arbetslösas skara) som redan är arbetslösa nämner inte Svansbo med ett ord. Eller hur vi skiljer dem som säger sig vilja jobba men hamnar i något ghetto och drar sig fram på olika sätt, mot dem som verkligen vill jobba, det säger inte Svansbo något om. Dessa liberalers idéer om fri invandring måste vara drömmen för olika kriminella ligor också, det är ju bara att åka in i landet och starta sin verksamhet. Det är det väl nästan i dag också men det är ju inte så smart att göra det ännu lättare. Vad det är dessa liberaler är ute efter är lite svårt att få kläm på, vilka företag är det som så desperat behöver arbetskraft undrar vi? Eller kan motivet vara att pressa ner lönerna för den redan existerande arbetskraften?

Precis innan jag läste Svansbos artikel så var jag inne på "Political Junkie" och läst om en annan liberal här, mönstret går igen. Nu skall det sägas att jag inte tror Rojas skulle upprepa sitt förslag i dag, tiderna har dock förändrats en smula, som tur är. Om ytterligare tio år blir det nog omöjligt att upprepa förslag som det Svansbo kom med också.

Andra bloggar om:

9 kommentarer:

Grue sa...

Bra ämne, det här har jag varit intresserad av ett tag nu.

"Eller kan motivet vara att pressa ner lönerna för den redan existerande arbetskraften?"

Nej, det tror jag inte. Dessa internetliberaler lever inte i den verkliga världen och gör inga såna hänsyn. Dom härleder istället allt ifrån sin "frihets"-ideologi som är naiv i överkant och inte på nåt sätt kompatibel med den verkliga världen. Det är en ideologi för tonåringar och dessbättre ingen som man (till skillnad från socialismen) tar nån större hänsyn till i riksdagen.

Jag förespråkar istället en man kunde säga konservativ eller socialkonservativ linje där man har ett speciellt ansvar för dom som bor nära en själv och lever tillsammans med en i ett samhälle som Sverige. Det är den moral vi alla tänker med, men PK-mänskorna och liberalerna vägrar inse det och försöker skapa en konstruerad och för mänskan extremt onaturlig moral.

Extrem liberalism är en farlig ideologi men eftersom den är så svag kan man mer skratta åt den som den pajaskonst den är.

Robsten sa...

"Extrem liberalism är en farlig ideologi men eftersom den är så svag kan man mer skratta åt den som den pajaskonst den är."
Ja men se vilket katastrof Westerberg ställde till med under Bildtregeringen, han hade några prcent av väljarstödet och ställde till med irreversibel skada för vårt land.
Sedan är det ingen som talar om de konservativa krafter som finns i vårt samhälle, det är liberaler som hörs, syns, bloggar och framträder med sina teorier, liberalerna sitter i DNs ledarredaktion o.s.v. varför kliver inte de konservativa krafterna fram?

Grue sa...

Jo, det ligger nåt i det. Jag tänker mer på dom extremliberala pellejönsarna som pläderar för fri invandring. Inte ens Westerberg var väl så tokig?

Den här typen av liberalism är extremt naiv, nåt som inte minst påpekas från socialistiskt och feministiskt håll. I invandringsfrågan har dom dock slutit en ohelig allians.

Svenskan ska ju vara konservativ. Jag mejlade faktiskt dom för några dar sen och frågade varför dom är så emot Sd när dom är för Sarkozy - det är ju samma politik. Har dock inte fått svar trots att jag mejlade tre olika.

Liberalismen och socialismen är föregivet rationalistiska upplysningsideologier. Såna tankar är extremt starka i Sverige - nåt som inte minst diskuterades på ett fint sätt i Lindströms och Englunds (en god kritiker av socialismen!) serie "Världens modernaste land.

Det kan bli lite begreppslig förvirring i såna här frågor. Ett bra sätt att råda bot på den är den s.k. politiska kompassen:

http://www.politicalcompass.org/

Med dess ord kan man säga att politiken i Sverige är långt åt den frihetliga sidan.

Knute sa...

Fri invandring är en liberal akilleshäl. Men den andra halvan av Svansbos förslag är bra, att de som kommer hit inte ska ha någon rätt till bidrag förrän efter fem år av arbete.

Om vi inte gör något så kommer allt fler att leva på bidrag och skatterna öka.

Men en sådan reform förutsätter att vi stoppar invandringen, annars blir det för mycket lönedumpning, tiggeri och kriminalitet.

Vad än riksdagspartierna säger för att förringa invandringens betydelse är den själva problemets kärna, ur många synvinklar.

Robsten sa...

"Jo, det ligger nåt i det. Jag tänker mer på dom extremliberala pellejönsarna som pläderar för fri invandring. Inte ens Westerberg var väl så tokig?"
Snudd på Grue, snudd på, du har väl läst Exit Folkhemssverige? En riktig skräckis, du blir aldrig mer dig själv efter att ha läst den, jag lovar.

"Svenskan ska ju vara konservativ. Jag mejlade faktiskt dom för några dar sen och frågade varför dom är så emot Sd när dom är för Sarkozy - det är ju samma politik. Har dock inte fått svar trots att jag mejlade tre olika."
Dina mail ha effekt, trots att ingen svarar, tro inget annat, till slut måste de reagera och tänka efter, uthålligast vinner.

När det gäller kompassen så har jag gjort den många gånger, ligger nästan alltid i mitten, åt alla håll, den är amerikans har jag för mig, gäller att tänka på det, skulle nog ligga längre till höger på en svenska sådan.

"Fri invandring är en liberal akilleshäl. Men den andra halvan av Svansbos förslag är bra, att de som kommer hit inte ska ha någon rätt till bidrag förrän efter fem år av arbete."
Jag säger absolut NEJ till ett sådant förslag, även med passusen om bidrag. När horder av utslagna människor flockas framför SVTs kamera så släpper vi kravet på inga bidrag, detta mycket snabbt, det vet alla innerst inne också. Så fort det gick för Centerns kvinnoparti att börja kräva att de som gör abort i vårt land skall göra det gratis, det kom en månad efter det första förslaget herregud! vi vet hur det går i detta land, först betala själv, sedan uppskakande TVreportage, krav på bidrag och hela skiten är värre än någonsin, Nej tack!

Grue sa...

"Snudd på Grue, snudd på, du har väl läst Exit Folkhemssverige? En riktig skräckis, du blir aldrig mer dig själv efter att ha läst den, jag lovar."

Låter skrämmande men också intresseväckande. Kanske ska ta och skriva ut den från nätet.

Ja jag tror också att mejlen ger effek. Gillar svenskans ledarskribenter som Abrahamsson och Linder i andra frågor men har dom slagit snett.

OT men intressant om holländarnas exodus pga ett hårdare samhällsklimat:

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601100&sid=atTYwVm6jVDg&refer=ger

Ja den är efter amerikanska förhållanden, den politiska kompassen. Själv tycker jag att det på socialliberalt vis talas alldeles för mycket rättigheter (vilket i stort sett består i rätten att ställa till det för andra mänskor) och alldeles för lite skyldigheter så jag är nog rätt antiliberal.

Knute sa...

Så du säger det Robsten. Jag har lite svårt att släppa den där liberalismen. Det är nog bäst att försöka låta bli att vara ideologisk över huvud taget och se problemen utan färgade glasögon. Å andra sidan måste man ju ha en idé om hur man vill att samhället ska utveckla sig. Ett samhälle utan bidrag är en utopi, och utopier är farliga, men låt mig kalla det en strävan efter frihet.

Mvh
Knute

Robsten sa...

Ingen begär att du eller någon annan skall släppa någonting, men låt oss se på vad det är för frihet de förespråkar. Ibland är det bra förslag som kommer från liberaler, när det gäller frihet, utan tvekan, ibland är det inga förslag som höjer din eller min frihet, utan det är alltid frihet för någon annan.
Jag brukar tänka, hur ökar detta förslag MIN frihet, ofta gör förslagen inte alls detta, inte i praktiken.
Jag lider förresten inte av någon kringskuren frihet alls tycker jag, utom politisk då jag är politisk inkorrekt, i övrigt har jag all frihet i världen och vill fortsätta ha det naturligtvis. Du har rätt i (om du menar det) att sossarna ofta har en storebrorsattityd, men det är inte så ofta de begränsar just din eller min frihet heller tycker jag nog, jag vet inte, men kolla denna länk,

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=826898&from=rss

Hmmm.....jag fattar ingenting.

Knute sa...

Jag känner igen det där. Socialliberaler som gillar Hizbollah (!?) och lika väl kunde varit vänsterpartister eller miljöpartister. Och nyliberaler som tycker tvärtom. Likadant i alla de borgerliga partierna.
Folk i allmänhet och politiker i synnerhet är indoktrinerade med politisk korrekthet. Hoppet står till Sverigedemokraterna.