söndag, maj 06, 2007

Sverige – Världsmästarna i tafatthet

Läser i SvD att den nya lag, som förresten kom alldeles för sent, nu kringgås igen. Jag sitter och läser artikeln men jag tror inte mina ögon, detta kan helt enkelt inte vara sant? Lagstiftarna har tydligen lämnat kryphål i lagen, som en säkerhetsventil, så avvisningen kan uppskjutas hur många gånger som helst!

Så här står det i SvD,

- Lagstiftarna öppnade möjligheten att man kan anföra verkställighetshinder hur många gånger som helst, intill dess att man återvänder. Det är en slags säkerhetsventil, säger Erik Andersson, chef för förvaltningsprocessenheten vid Migrationsverket i Malmö.

Men, det var ju det som den nya lagen skulle FÖRHINDRA! Är dessa lagstiftare utvecklingsstörda? Vad var det för vits att ändra lagen om samma cirkus kan upprepas med den nya lagen, förklara det för mig ni smarta lagstiftare och utredare. Sveriges politik på detta område är inget annat än ett skämt och en cirkus. Lagstiftare och regering driver helt enkelt med oss medborgare. De aviserar nya lager som i grunden inte förändrar någonting.

Länk SvD

Andra bloggar om:

2 kommentarer:

Calle sa...

Håller med, vilka klantskallar Men det var väl en sosse tillsammans med en folkpartist som skrev lagtexten. Och sen är det den osynlige och hale Tobias Billström så som leda detta rätt. Man tar sig för pannan! Är Fredrik vid sina sinnen?

Robsten sa...

Detta är nog en socialdemokratisk baby, man tar sig för pannan likafullt.